piątek, 03 kwiecień 2015.

Spotkanie Wielkanocne

W osobie prezesa naszej fundacji mjr rez. pil. Waldemara Łubowskiego mieliśmy przyjemność uczestniczyć w spotkaniu wielkanocnym, które zostało zorganizowane przez Centrum Szkolenia Żandarmerii Wojskowej w Mińsku Mazowieckim.

Dowódca garnizonu Mińsk Mazowiecki płk dypl. pil. Maciej TRELKA zaprosił na tę uroczystość przedstawicieli jednostek i instytucji wchodzących w skład Garnizonu Mińsk Mazowiecki, a także żołnierzy i pracowników wojska. Zaproszenie przyjęli również delegaci Straży Pożarnej, Policji oraz władz samorządowych i duchowieństwa.

Na wstępie Dowódca Garnizonu, witając zgromadzonych, życzył wszystkim zdrowych i wesołych Świąt Wielkiej Nocy, a ksiądz proboszcz wojskowej parafii p.w. św. Michała Archanioła płk Adam Prus poświęcił świąteczne pokarmy i odczytał specjalne, skierowane na tę uroczystość życzenia od biskupa polowego WP Józefa Guzdka.

W przyjacielskiej atmosferze wszyscy tradycyjnie podzielili się jajkiem składając sobie nawzajem świąteczne życzenia.

W imieniu całego zarządu oraz członków
    Fundacji Spadkobierców Tradycji Dywizjonu 303
    życzymy wszystkim naszym sympatykom zdrowych, pogodnych, spędzonych w rodzinnym nastroju Świąt Wielkanocnych.

Czytany 1015 razy Ostatnio zmieniany piątek, 13 styczeń 2017.