poniedziałek, 05 czerwiec 2017.

III piknik dla dzieci

Napisane przez Tomasz Gackowski
    III piknik dla dzieci Tomasz Gackowski

Z inicjatywy Dowódcy Garnizonu Mińsk Mazowiecki oraz przy współpracy z naszą fundacją po raz trzeci na terenie lotniska 23.BLT został zorganizowany piknik dla dzieci pod hasłem „Z nami zawsze bezpiecznie".

Inicjatywę wsparły służby mundurowe min. Komenda Powiatowa Policji w Mińsku Mazowieckim, Państwowa Straż Pożarna, 2.Grupa Poszukiwawczo – Ratownicza, Oddział Specjalny Żandarmerii Wojskowej, Centrum Szkolenia ŻW oraz Wojskowe Centrum Edukacji Obywatelskiej. W organizację pikniku włączyli się również partnerzy: Bank Spółdzielczy Grupa BPS, Urząd Miasta, Urząd Gminy, Starostwo Powiatu Mińsk Mazowiecki oraz Fundacja Spadkobierców Tradycji Dywizjonu 303. Głównym celem imprezy było zapoznanie dzieci z zagadnieniami z tematyki udzielania pierwszej pomocy, bezpieczeństwa w ruchu drogowym oraz zapoznanie ze sprzętem wojskowym, policyjnym i strażackim. Dzieci w trakcie pikniku miały okazję uczestniczyć w przygotowanych dla nich pokazach samoobrony, służb ratowniczych, prewencyjnych oraz doskonalić swoje umiejętności w rozpoznawaniu zagrożeń. Również dzięki współorganizatorom uczestnicy otrzymali opaski odblaskowe poprawiające bezpieczeństwo np. w drodze do szkoły. Na zakończenie na dzieci czekała atrakcja w postaci żołnierskiej grochówki, która cieszyła się dużym zainteresowaniem młodych gości.

• DSC_4391
    • DSC_4405
    • DSC_4411
    • DSC_4413
    • DSC_4416
    • DSC_4418
    • DSC_4419
    • DSC_4422
    • DSC_4430
    Czytany 975 razy Ostatnio zmieniany czwartek, 08 czerwiec 2017.