środa, 30 sierpień 2017.

Uroczysta zbiórka w 23. Bazie Lotnictwa Taktycznego

W dniu 28.08.2017r. z okazji Święta Lotnictwa w 23. Bazie Lotnictwa Taktycznego w Mińsku Mazowieckim odbyła się uroczysta zbiórka pododdziałów.

Pośród zaproszonych gości znaleźli się przedstawiciele zarządu naszej Fundacji - gen. bryg. rez. pil. Stefan RUTKOWSKI oraz Karol BIAŁOWOLSKI. Uroczystość rozpoczął dowódca uroczystości pełniący obowiazki Szefa Sztabu Bazy mjr Jacek BĄK składając meldunek Dowódcy Bazy płk. pil. Piotrowi IWASZKO.

Po przywitaniu przybyłych gości władz państwowych, samorządów lokalnych, służby mundurowych garnizonu, duchowieństwa oraz przedstawicieli Stowarzyszenia Seniorów Lotnictwa. Szef sekcji personalnej odczytał decyzje MON oraz rozkazy personalne i okolicznościowe dowódcy 23.BLT. Płk. pil. Piotr IWASZKO wręczył odznaczenia , akty mianowań na wyższe stopnie wojskowe i nagrody rzeczowe wyróżniającym się żołnierzom i pracownikom resortu obrony narodowej. Podziękował również za trud i wysiłek włożony w codzienną służbę. Następnie odegrano Marsz Lotników w wykonaniu Orkiestry Wojskowej z Siedlec pod batutą kpt. Dariusza Kaczmarskiego, która wykonała mini koncert prezentując swoje wysokie umiejętności muzyczne.

• DSC_0129
    • DSC_0137
    • DSC_0140
    • DSC_0142
    • DSC_0146
    • DSC_0147
    • DSC_0154
    • DSC_0158
    • DSC_0160
    • DSC_0162
    • DSC_0166
    • DSC_0169
    • DSC_0170
    • DSC_0171
    • DSC_0188
    • DSC_0214
    • DSC_0228
    • DSC_0234

fot. Dariusz SITKOWSKI

Czytany 1009 razy Ostatnio zmieniany sobota, 23 wrzesień 2017.