wtorek, 06 luty 2018.

Pomagamy Kornelowi

Napisane przez Kamil Janik

Szanowni Państwo,

Nazywam się Kamil Janik. Półtora roku temu przy wsparciu Fundacji rozpocząłem zbiórkę środków finansowych na kontynuowanie leczenia poszpitalnego po chirurgicznym usunięciu złośliwego guza mózgu. Nie byłem świadomy tego w jak szybkim tempie przy Waszej pomocy uda mi się zebrać potrzebną kwotę na leczenie J Proces aktualne jest już zakończony, regularnie wykonuję badania kontrolnie które dają coraz bardziej obiecujące wyniki. Na tym etapie mogę śmiało powiedzieć że dzięki Wam wygrałem walkę z rakiem :)

W tym miejscu pragnę zwrócić się do Państwa z koleją prośbą. Kornel Trelka, syn jednego z Pilotów 23. Bazy Lotnictwa Taktycznego jest pogodnym, miłym i pozytywnym dwudziestolatkiem, który jak każdy z Nas ma marzenia i plany na przyszłość. Studia, praca, rodzina...niestety Kornel jest poważnie chory.

18. września ubiegłego roku w szpitalu UM w Poznaniu Kornel przeszedł planowy zabieg usunięcia guza (przyzwojaka) z szyi. W wyniku niemonitorowanych powikłań pooperacyjnych dwa dni później stwierdzono rozległy niedokrwienny udar lewej półkuli mózgu. Po 10 tygodniach pobytu na OIOM w szpitalach w Poznaniu i Bydgoszczy Kornel aktualnie przebywa w 10 Wojskowym Szpitalu Klinicznym na oddziale rehabilitacji neurologicznej. Kornel powoli zaczyna powoli mówić, afazja ustępuje, porusza się choć nie do końca samodzielnie przy ścianie.

Kiedy pierwszy raz się spotkaliśmy byłem zaskoczony. Pojechałem do Kornela żeby przekazać Mu informację żeby nigdy się nie poddawał, że trzeba być silnym, że zawsze jest nadzieja. Kiedy się spotkaliśmy rozumieliśmy się bez słów. W pewien sposób dotknął nas podobny problem. Jednak po 20 min rozmowy to Kornel przekonywał mnie, że rehabilitacja jest potrzebna i trzeba walczyć. Był świadomy tego co się stało, ale był również pewny że nie da za wygraną i się nie podda. Muszę przyznać że zaraził mnie swoją pozytywną energią, pomimo trudnej sytuacji potrafił myśleć pozytywnie. Wiedział dokładnie co chce osiągnąć. 

Szanowni Państwo!

W imieniu Kornela, Jego rodziny, Fundacji i swoim proszę o pomoc! Pomóżmy Kornelowi w leczeniu i rehabilitacji, dajmy Mu szansę na realizację marzeń i planów !

Kornel Trelka

1% podatku oraz darowiznę możemy przekazać Fundacji Avalon:
    KRS: 0000270809 / cel: Trelka, 8941
    nr konta: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001
    Tytuł: Trelka, 8941
    SMS na nr: 75 165 / treść: POMOC 8941

Możemy również wpłacać środki finansowe na konto Fundacji Spadkobierców Tradycji Dywizjonu 303:
    nr konta: 91 9226 0005 0010 0652 2000 0020
    z dopiskiem „Darowizna na pomoc dla Kornela”

Jesteśmy dobrej myśli i dziękujemy za pomoc! Kornel, trzymamy kciuki !

Czytany 610 razy Ostatnio zmieniany wtorek, 06 luty 2018.